Olajcsere 11. kerület

Műszaki vizsgáztatás Budaörs
2022-12-16
Olajcsere Budaörs
2022-12-16

Miért fontos az olajcsere a 11. kerületben is?

Minden autós tisztában van azzal, hogy bizonyos időközönként szükséges az olajcsere. 11. kerület műhelyünkben egyszerűen foglalhat időpontot, akár személyesen, vagy telefonon, illetve online.

Sokan úgy gondolják, az olajcserét akár otthon is el lehet végezni, nem kell várakozni és munkadíjat sem kell fizetni. Az otthon végzett olajcsere azért nem ajánlott, mert akármilyen egyszerű feladatnak is látszik, ezt csak szakember végezheti el. És miért? Azért, mert ilyenkor általában nem cserélnek szűrőt, és az sem biztos, hogy a megfelelő olajat használják, valamint a fáradt olajat nem megfelelően kezelik, amivel környezetvédelmi előírásokat szegnek meg. Ez súlyos pénzbüntetéssel jár. Az olajcsere 11. kerület műhelyünkben mindig úgy történik, hogy betartjuk a szigorú előírásokat, és a fáradt olajat rendeltetés szerűen tároljuk. A talajvízbe kerülő olaj nagy környezeti károkat okoz.

Vannak olyan autósok, akik nem fordítanak kellő fontosságot az olajcserére, nem viszik időben szervizbe az autót, pedig tudniuk kell, hogy ezzel megrövidítik a járművük élettartamát. Az olaj gondoskodik a motor megfelelő működéséről, ha nincs az autóban megfelelő minőségű és mennyiségű olaj, akkor az nagyobb károkat is okozhat, ami plusz költségekkel jár. Az olajcsere nem túl drága szolgáltatás, de ha nem történik meg, akkor sokkal többe kerül a javítás. Az autó rendszeres karbantartása nagyon fontos, ha azt szeretnénk, hogy biztonságosan vehessünk részt a forgalomban.

Hogyan történik az olajcsere 11. kerületi műhelyünkben?

Autó típustól függően 10 000- 30 000 kilométerenként ajánlatos az olajcsere elvégzése. Nem mindegy az sem, hogy melyik autóba milyen olaj kell, mert csak a megfelelő típussal tud hatékonyan működni az autó. Sokan megkérdezik, hogy mennyibe fog kerülni az olajcsere. Erre csak akkor tudunk pontos választ adni, ha tudjuk az autó márkáját, korát. Ennek ismeretében tudunk pontos árat mondani. Autószerelő műhelyünkben ez az egyszerűnek tűnő folyamat is sok kritériumnak kell megfeleljen, és a gyári előírásoknak megfelelően kell dolgoznunk. Az olajcsere periódusát a kilométerek vagy az időtáv alapján határozzák meg. Amikor végzünk az olajcserével, egy matricát ragasztunk a motorház belsejébe. Ezen szerepel az olajcsere dátuma, valamint az a dátum, amikor meg kell ismételni a műveletet. Ezzel is szeretnénk emlékeztetni ügyfeleinket arra, hogy mikor esedékes a következő olajcsere 11. kerület műhelyünkben.

Mitől függ az olajcsere gyakorisága?

A fentiekben említettük a megtett kilométereket, valamint az időtávot, ez a két legfontosabb tényező, de más is befolyásolhatja az olajcsere időpontját. Ilyen például a kocsi évjárata. A régebbi autók jobban eszik az olajat, nagyobb figyelmet kell fordítani az olajcserére. Az sem mindegy, hogy benzines, vagy dízel járműről van szó. Ezen kívül a vezetési szokások is fontosak. Aki városban vezet, gyakran ül dugóban, vagy sokszor kell megállnia, majd újra indulnia, annak hamarabb szüksége lehet egy olajcserére. A sportosabb vezetés is jobban fogyasztja az olajat. Az olajcsere 11. kerület lakói számára egy olyan szolgáltatás, amelynek során mindenre kiterjed figyelmünk, és betartjuk a környezetvédelmi szabályokat. Ha elhanyagolja ezt a nem túl drága tevékenységet, az néha az autó motorjába is kerülhet, hiszen ha elfogy az olaj, akkor a motor károsodik. Ez nagyon nagy költséget jelent, ezért nem érdemes elhanyagolni az olajcserét. Ez a művelet nem tart sokáig, ha leadja az autóját, egy-két óra múlva már át is veheti, ezért is érthetetlen számunkra, hogy sokan miért nem élnek a lehetőséggel.

Összefoglalásképpen elmondhatjuk, hogy bár sokan elhanyagolják az olajcsere elvégzését, de többen vannak azok, akik meghallgatják tanácsainkat és időben elvégeztetik ezt a műveletet. Az olajcsere 11. kerületi autószerelő műhelyünkben a legnagyobb szakértelemmel történik, ilyenkor sor kerül a pollen szűrő cseréjére is, ami szintén növeli a komfortérzetet.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a rendszeres karbantartás mennyire fontos, és hogy nagy mértékben növeli az autó élettartamát, valamint a biztonságos közlekedést. Ha elhanyagolja a legkisebb hiba elhárítását, vagy az esedékes karbantartás elvégzését, az nagyobb problémákhoz vezethet, ami természetesen magasabb költséggel is jár.